Om mig

Jeg hedder Ove Madsen, født i 1951 i Odense Danmark.


Efter grundskolen tog jeg en faglig uddannelse som guldsmed. I slutningen af at jeg var under uddanelse som dette, modtog jeg tegneundervisning om aftenen på Det Fynske kunstakademi, som på det tidspunkt tilbød det som forskole til Akademiet.


Da jeg var færdig med min uddanelse, og efter vel overstået svendeprøve, som guldsmed, overvejede jeg om jeg skulle vælge design uddannelsen inden for dette, kaldet guldsmedehøjskolen, i dag Institut for ædelmetal, men valgte hurtigt den 5 årige akademiuddannelse på Det Fynske Kunstakademi, hvor jeg i slutningen af akademitiden var medstifter af kunstnergruppen Lyren.


Herefter arbejdede jeg som billedkunstner, med maleri og grafik hovedsagelig med teknikken akvatinte, sideløbende med andet arbejde idet jeg da skulle skaffe økonomi til den familie jeg var blevet en del af, bland andet arbejdede jeg i ca. to år som ufaglært værftsarbejder på det daværende Lindø skibsværft. Jeg opsagde mit job på værftet og efter en kortere ledighedsperiode vendte jeg tilbage til mit gamle fag som guldsmed.

Efter at have arbejdet som svend i en kortere periode startede jeg mit eget guldsmedeværksted som jeg drev i en menneskealder indtil medio 2018, hvor jeg afhændede dette. I den periode blev der desværre ikke megen energi til arbejdet med billedkunst, idet arbejdet som selvstændigt havde et ugentligt timeforbrug på 50 til 60 timer, i perioder mere. Det er heldigvis slut nu, og jeg kan i vid udstrækning arbejde med billederne og lade de ide´r, den inspiration, de tanker,fornemmelser med videre, få lov til at komme frem fra mine underbevistheder og forhåbentligt blive udtrykt i billederne.

Undervejs ( 1992 ) i perioden som selvstændig anskaffe jeg en mac computer til at lave tegninger til forslag til designs af smykker til kunder. Teknologien bruger jeg nu til billederne, idet jeg opdagede at jeg kunne få noget af det sammme frem som med akvatinten, og jeg udvikler nu på det.