Bag Lukkede øjne

Titlen på grupperne af værker ” Bag lukkede øjne ” refererer til det at når øjenene er lukkede bliver alting ikke bare sort, men at der fremkommer billeder bag de lukkede øjenlåg, forskellige i forhold til hvor meget lys der er uden for. Derfor er værkerne opdelt i to grupper, de lyse, mere farverige som jeg kalder dag og de mørke med lavere valør, mere grafiske, som jeg så kalder nat.


Det startede en sommer hvor jeg havde for vane, bland andet efter morgenmaden, indtaget i vores stue, at sidde i en stol og lade solen, gennem vinduet, bage hoved og krop. Her iagttog jeg de evigt omskiftlige billeder der opstod bag øjenlågene, og det samme inden jeg faldt i den dybe søvn om natten, bare meget anderledes, ligesom om hjernen lavede signe egne billeder.


Det er egentligt ikke et forsøg på at gengive disse fænomener direkte, men mere at bruge det som et udgangspunkt for at finde frem til måder at give udtryk for det der ikke udmiddelbart kan ses med de åbne øjne, og det er mit håb, min ambition, at finde frem til en eller flere, af sikkert mange måder, at udtrykke, bevistgøre om, det som vores øjne ikke kan opfatte, for eksempel det der er for småt til umiddelbart at kunne ses, som eksempel at kigge ind i de mindste bestandele af det vi er lavet og en del af.